Super gaaf hoe de dingen soms lopen. Permanent Beta heeft een samenwerking opgezet met uitgever IDG. Zij hebben met websites als Webwereld en bladen als ComputerTotaal een enorm bereik en een groot netwerk. Naast dat ze veel bezoekers en abonnees hebben hebben ze vooral ook een enorm netwerk van leveranciers van gadgets en andere geeky spullen. Wat is er nou leuker om dit samen met de PB-community te testen? Maar daarover later meer.
De eerste samenwerking was de samenwerking op IT Innovation Day 2014. Martijn Aslander had zich op de PBdag 4 laten chippen en het idee ontstond al snel om 10 mensen uit te dagen om dit live op IID2014 te laten doen. Zo gezegd zo gedaan. Ruben Horbach van Wizkid nam het initiatief om dit verder uit te werken. Hij heeft eerst een presentatie gegeven op IID2014 over NFC chips en de (on)mogelijkheden om daarna live op het podium redacteur René Schoemaker te laten chippen. En vlak daarna kreeg Ruben zijn chip. En nu? zal je denken. Dat gaan we het komende jaar ontdekken.
Dit schreef de Hogeschool van Amsterdam over het experiment:
HET EXPERIMENT
Kan het handig zijn om zo’n chip altijd bij je te hebben in je arm? En wat zou je hier dan allemaal mee kunnen doen? Technologisch kennisplatform Permanent Beta wil experimenteren met de mogelijkheden hiervan. Op IT Innovation Day op 25 september laten ruim tien vrijwilligers een chip plaatsen bij de stand van Permanent Beta. CMD-student Ruben Horbach kwam in contact met Martijn Aslander van Permanent Beta, niet vanuit zijn opleiding, maar vanuit zijn professionele interesse. Uit die kennismaking ontstond de volgende stap: Ruben gaat nu een kerngroep gaat opzetten van mensen die toepassingen gaan bedenken voor de onderhuidse chips.
Lees hier het hele artikel.
De pers kreeg er lucht van dat dit ging gebeuren op IT Innovation Day en de smartphone van Ruben ontplofte bijna. Cameraploegen kwamen naar Amersfoort, redacteuren die interviews afnamen en de ether werd gevuld met dit verhaal. Ontzettend kicken natuurlijk.
Een greep uit de publicaties:
Twee videos van Webwereld:
“Voortaan voelt René Schoemaker zich niet alleen een ander mens, hij is het ook. Onder het oog van landelijke media en 600 bezoekers van de IT Innovation Day in Amersfoort liet de journalist zich chippen voor de wetenschap.”
Op de landelijke buis bij Editie NL:
“Vandaag veranderen tien Nederlanders een klein beetje in een robot. Er wordt een chip in hun lijf geplaatst. Met deze techniek is het straks mogelijk om met één handbeweging te betalen, het licht aan te doen of de motor van je auto te starten.”
Bekijk hier de uitzending terug.
In het AD:
Mensen laten chip onder huid schieten op IT-beurs:
“Horbach werkt samen met het bedrijf Permanent Beta. Behalve de testgroep zijn ook studenten, creatieven en wetenschappers bij de denktank betrokken. Voor verlies aan privacy heeft de testgroep niet bang te zijn. ‘Dat is meestal de eerste reactie die ik krijg: ik wil niet dat de CIA of AIVD weet wat ik doe en waar ik uithang. Maar de informatie kan alleen gelezen worden op een zeer korte afstand, niet meer dan millimeters.”
Oeps volgens het AD is Permanent Beta een bedrijf….. 😉
De EO vond het ook interessant. ‘Dit is de dag’ het dagelijkse radioprogramma van de EO op radio1 nam een interview af met Rene en Ruben met de titel; “Leven met een chip onder je arm”
Op de hun website van “Dit is de dag” staat het interview .
RTL Nieuws schrijft:
“Vandaag krijgen tien proefpersonen op de IT Innovation Day in Amersfoort een NFC-chip in hun arm geschoten, waarmee ze contactloos kunnen betalen.”
Moeten we NRC eigenlijk wel vermelden? Het artikel zit achter een paywall. Nou ja voor degenen die dat er voor over hebben de link
“Vandaag krijgen tien mensen een chip in hun arm op de IT Innovation Day in Amersfoort. Waarom? Kun je er al je voordeur mee openmaken, of er in de supermarkt mee betalen? Bijna.”
En… we zijn nu over de landgrens heen. Ook de Belgische media heeft het opgepikt. Op Belg.be schrijven ze oa:
“Bedenk een gave toepassing
Na de IT Innovation Day komen er drie brainstormsessies waar deelnemers interessante dagelijkse toepassingen mogen bedenken. De nieuwe toepassingen worden daarna ook daadwerkelijk getest door Schoemaker. Zijn ervaringen deelt ook hij tijdens Permanent Beta events rondom de NFC-chip.
Studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam zullen ook toepassingen bedenken die zinvol zijn in het dagelijks leven.
Huidige toepassingen
Een aantal huidige toepassingen van de NFC-chip zijn: betalen voor bijvoorbeeld parkeren, deuren openen, je slaapgedrag bijhouden, fitness tracker en interactieve posters.”
Wie kent hem niet; Jeroen van Inkel. Hij voelde Martijn Aslander aan de tand in zijn radioprogramma. Deze kan je hier teug luisteren.
Wat een aandacht en wat een start van een samenwerking met IDG. Heb jij nog leuke links over deze dag gevonden? Deel ze hier onder!